Rakovina ako následok prekysleného organizmu a málo kyslíka v tele?

Otto Warburg

Rakovina sa oficiálne objavila v roku 1923. Nemecký vedec Otto Heinrich Warburg dostal v roku 1931 Nobelovu cenu za výskum úlohy cytochrómov v bunkovom dýchaní. Za základnú príčinu vzniku rakoviny považoval nefyziologický spôsob stravovania (jeme prevažne stravu, ktorá prekysľuje organizmus) a fyzickú neaktivitu v tele, ktorá vytvára kyslé prostredie slabo zásobované kyslíkom. Kyslosť z buniek vytlačuje kyslík a nedostatok kyslíka v bunkách vytvára kyslé prostredie. Ľudia postihnutí touto chorobou s nádejou čakajú na čarovné pilulky, ktoré ich oslobodia. Lenže Prozretelnosť nechce nič iné, len aby sme zmenili svoj prístup k telu a psychike – uvedomovali si, čo jeme a koľko sa hýbeme.

„Odoberiete zdravej bunke 35% kyslíka a dokážete z nej urobiť rakovinovú bunku za dva dni,“ tvrdil MUDr. Warburg. „Všetky normálne bunky potrebujú kyslík, ale nádorové dokážu žiť bez neho. To je pravidlo bez výnimky. Tkanivá nádoru sú kyslé, kým tie zdravé sú zásadité.“ Vo svojom diele Metabolizmus nádoru vedec uviedol, že všetky karcinogenné formy spĺňali dve základné podmienky: kyslosť krvi a nedostatok kyslíka pre metabolizmus bunky. Protichodné teórie zasa tvrdia, že kyslosť nádorových buniek vyvoláva samotná rakovina. Kde je teda pravda?Protiparazitalny balicek - HladoHlas

Dnes vstupujem do deviateho dňa očistného jarného pôstu. Štyri dni som bol na zelenivo-ovocných šťavách, posledné štyri dni čisto na vode a slezinovom čaji. Dnes sa vraciam na šťavy a budem piť iba vodu, čaj a šťavu z mrkvy, cvikle, zeleru a petržlenu, zajtra pridám aj hrušky a jablko. Plus kvapky oleja 🙂 Popri tom jem tabletky paliny, klinčeka a tinktúru z orecha z protiparazitný balíček, nech moje parazity vedia, že svoje telo milujem. Nie je na tú kúru totiž lepšieho času, ako teraz, keď sa môj organizmus odkyslil, čo pre všetky baktérie, vírusy, huby a parazity nie je príjemná správa, oni totiž ľúbia prekyslený organizmus. S láskou ich vyprevádzam, veľa ma naučili.

Vraciam sa k rakovine – nádorové bunky sú anaerobné (nevdychujú kyslík) a nemôžu prežiť v prítomnosti vysokých koncentrácií kyslíka. Prežívajú jedine s pomocou glukózy a v prostrediu bez kyslíka. Ak by aj teória ohľadne prekysleného organizmu ako vhodnej pôde k vzniku rakoviny nebola pravdou, je už známe, že takéto prostredie je vhodné pre existenciu parazitov, baktérií, vírusov, pliesní, či húb. Ja viem, aj toto už popreli oportunistické teórie, nachádzame sa totiž v období informačných vojen. Musíte prebudiť intuíciu a povedať si, čo je pravdou pre vás.

Počuli ste už o 42 dňových pôstoch na šťavách? Čítali ste, kde vedci tvrdili, že dokážu vyliečiť ľudí aj z civilizačných chorôb iba cvičením a dlhým denným chodením? V mojom okolí poznám troch ľudí, ktorí boli z rakoviny vyliečení spomínaným pôstom, alebo dlhodobým stravovacím jedálničkom upraveným v prospech zásadotvorných potravín (minimálne 60% voči kyselinotvorným). Všetko sa to spája, aj keď netvrdím, že všetky druhy rakoviny sa dajú vyliečiť týmto spôsobom. Sú známe prípade, kedy rakovinu dostali aj vegetariáni. To už ale mohli zasiahnuť aj faktory silného stresu, hnevu, zlosti, napätia v tele, nedostatočnej psychohygieny – čo človek, to iný proces. Aj nebohý slovenský muzikant Dežo Ursiny je toho dôkazom, Mne taktiež umrela kamarátka, ktorá sa na tento 42 dňový pôst dala, ale na jej špeciálny druh rakoviny to nepomohlo, dokonca ani brazílsky John of God. Všetko je ale cesta, obaja posledne spomínaní sa pri tom veľa naučili, možno oveľa viac, ako pacient, ktorý je v zdravotných zariadeniach neraz zbavený ľudskej dôstojnosti.

Prečo taký tvrdý verdikt? Minulý týždeň sa u mňa zastavil kamarát, vracal sa z bratislavskej kliniky, kde bol navštíviť onkologicky chorého kamaráta. „Paľko, katastrofa. Akoby nebol svojprávny. Dokonca mu zamkli balkón, vraj aby nevyskočil. Ten vzduch a slnko boli pre neho jedinou vzpruhou.“ Niekde som čítal článok, kde presne opisovali prečo dobré sestričky z takýchto ťažkých oddelení odchádzajú – lebo nedokážu so svojou vysokou mierou otvoreného súcitu pozerať na toľko bolesti. Zostávajú len tie chladnejšie, ktoré považujú pacienta za „kus“, nie za živého človeka a tak sa k nemu aj správajú. Aby to však nevyznelo len zle. Moja mama bola teraz hospitalizovaná a sestričky boli úžasné. Rovnako moje bývalé spolužiačky stále vykonávajú túto včeliu prácu a sú milé a ľudské. Všetko je to o ľuďoch, však vieme, ale toto by bolo na inú tému…

Kyslosť, či zásaditosť organizmu je následkom toho, čo jeme. Prostredie v tele sa meria pomocou pH stupnice od 0 do 14, kde 7 je neutrálna zóna. Od 0 do 7 sa jedná o kyslé prostredie, od 7 do 14 zásadité. U zdravého človeka dosahuje pH v krvi 7,40 – 7,45. Krv sa neustále sama reguluje, aby neupadla do metabolickej kyslosti. Ak je však príval potravín, ktoré tkanivá prekysľujú veľký, nedokáže už vyrovnať ideálnu pH hranicu.

Pán Bukovský sa k téme tiež vyjadril, kde pripomína, že „telo pomocou zložitých mechanizmov udržiava potrebné zloženie jednotlivých prostredí, pretože rôzne orgány majú rôzne pH (viď tabuľka nižšie), takže obsah žalúdka je vždy kyslý, náš moč je kyslý takmer vždy (je to prirodzené a bráni to infekcii), že sliny sú kyslé často a krv je vždy mierne zásaditá.“

Telesná tekutina                  pH
Krv                                  7,34 – 7,45
Sliny                                 6,5 – 7,5
Moč                                 5,5 – 7,0
Vaginálna tekutina              3,8 – 4,5
Spermatická tekutina          7,2 – 7,8
Žlč                                    8,0 – 8,5
Pankreatická šťava             7,5 – 8,5
Žalúdková šťava                  1,0 – 1,5
Črevná šťava                       7,5 – 8,0
Mozgovomiechový mok        7,3 – 7,6

Kyselinotvorné potraviny:
– Rafinovaný cukor a jeho derivát je zo všetkých potravín najhorší, pretože neobsahuje bielkoviny, tuky, vitamíny ani minerály, iba uhľovodany, ktoré škodia slinivke brušnej. Jeho pH je 2,1 (veľmi kyslé). Nehovoriac o tom, že telo ho musí štiepiť na jednoduché cukry, čo ho stojí veľa energie… Keď už sladké, radšej ovocie, prípadne kvalitný hnedý cukor.
– Mäso (všetky druhy)
– Výrobky živočíšneho pôvodu (mlieko, syry, smotana, jogurty atď.)·
– Rafinovaná soľ (nahraďte ju radšej morskou…)
– Rafinovaná múka a všetky jej deriváty ako sú cestoviny, pečivo, torty, sušienky a pod.
– Chleba
– Margaríny
– Kofeín
– Alkohol
– Tabak
– Všetky konzervované potraviny, ktoré obsahujú konzervanty, umelé farbivá, arómy, stabilizátory atď.
– Antibiotika a všeobecne všetky lieky

Čerstvá zelenina

Zásadotvorné potraviny:
– Všetka surová zelenina. Niektorá má síce kyslú chuť, ale v tele sa zmení a stane sa zásaditou.
– Ovocie. Napríklad citrón dosahuje v tele veľmi vysokého stupňa zásaditosti, nedajte sa teda pomýliť jeho kyslou chuťou).
– Mandle sú veľmi zásadité
– Celozrnné obilniny: jedinou zásadotvornou obilninou je proso. Všetky ostatné obilniny sú kyslé, ale ideálna strava musí obsahovať i určité percento kyselín, takže je dobré jesť aj trochu obilnín.
– Med má veľmi vysokú zásaditosť.
– Chlorofyl. Zelené rastliny obsahujú chlorofyl, ktorý je veľmi zásaditý.
– Voda. Je dôležitá pre tvorbu kyslíka. Buďte neustále dobre zavodnení, pite vodu pomalých dúškach v priebehu celého dňa.

Pohyb pomáha udržovať zásaditosť organizmu, pretože rozvádza kyslík po celom tele. Prevážanie sa v aute namiesto chodenia, sedavý spôsob života a stres ničí život. Ak sa chcete správne stravovať, zaistite svojmu telu 60% zásadotvornej stravy a obmedzujte výrobky, ktoré sú príliš kyselinotvorné, ako sú sladkosti, presladené nápoje, prehnaná konzumácia alkoholu, kávy. Nič nového vám nevravím, ako každý druhý lekár – zdravie dosiahnete pomocou telesnej aktivity, ktorá udržiava telo pružným, teda cvičením, športom alebo turistikou, vyhýbaniu sa stresu, zdravým a dostatočným spánkom a vhodnou stravou.

Vnímam a rešpektujem všetky nové teórie, ktoré tvrdia, že prekyslenie organizmu je hlúposť a že to nie je dôvod vzniku rakoviny. Nespochybňujem tvrdenia, že táto choroba vzniká ako následok poškodenia DNA spôsobeného rôznymi chemickými látkami, alebo fyzikálnymi vplyvmi tzv. mutagénmi a zvyšok je spôsobený vírusmi. Súhlasím. Ale čo dovoľuje tým látkam, aby poškodili DNA? No predsa slabá ochrana organizmu a tak sa znova vraciame k správnej životospráve, pohybu a harmonickom naladení človeka. Na vznik spomínanej choroby má vplyv aj príjem antioxidantov a mnoho iných faktorov. A samozrejme základná podstata každého z nás. Napríklad ja mám krvnú skupinu A a je pre mňa prirodzené byť vegetariánom, čo sa napríklad pre krv typu 0 neodporúča, „nulkári“ vraj mäso k svojej existencii potrebujú. To už ale otváram ďalšiu tému, na ktorú je taktiež mnoho kontraverzných teórií. Už som to v článku spomínal – spojazdnite svoju intuíciu a nájdite si svoju pravdu.

Paľko von Takto to videjko

 

 

Moja posledná prednáška tejto se/zóny:
3. 5. Trenčianské Teplice, hotel Panorama. Kapacita je obmedzená, predpredajové vstupenky nájdete na PredPredaj.sk

3 thoughts on “Rakovina ako následok prekysleného organizmu a málo kyslíka v tele?

  1. Alien, staci si moj blog precitat este raz. Nepriklanam sa ani na jednu stranu, ani na druhu… Pavel

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *